به گزارش خبرنگار مهر در رشت، سرهنگ غلامرضا سیری عصر شنبه در جمع افسران پلیس راه استان اظهار داشت: همه روزه حوادث بسیاری در جادههای کشور و استان رخ می دهد که در اکثر این حوادث سرعت مهمترین نقش را ایفا می کند.
وی عنوان کرد: سرعت بالا منجر به افزایش خطر وقوع حوادث و افزایش احتمال مصدومیتهای شدید در صورت بروز سوانح خواهد شد چرا که با افزایش سرعت مسافت طی شده در مدت زمان مشخص، عکس العمل راننده و فاصله مورد نیاز تا توقف وسیله نقلیه افزایش می یابد همچنین در سرعت بالا ضریب اشتباهات رانندگی نیز بیشتر خواهد شد.
فرمانده پلیس راه گیلان گفت: در یک سانحه هرچه سرعت بالاتر باشد مقدار انرژی جنبشی که باید به وسیله ضربه جذب شود، بالاتر می رود و احتمال صدمات جانبی شدید بیشتر می شود، بطور طبیعی در یک حادثه رانندگی حفاظت ایمنی از یک جسم بدون محافظ، مانند یک کودک برای سرنشینان غیرممکن خواهد بود.
وی ادامه داد: در یک تصادف با سرعتی معادل فقط 50 کیلومتر در ساعت وزن افراد به 20 برابر افزایش پیدا خواهد کرد به عبارتی یک کودک پنج کیلوگرمی در حادثه ای با 50 کیلومتر سرعت در کسری از ثانیه وزنی معادل 100 کیلوگرم خواهد یافت و اگر محافظت امن از آن صورت نگرفته باشد با این شرایط به بدنه یا شیشه جلوی خودرو برخورد خواهد کرد.
سیری گفت: بیشترین تلفات انسانی ناشی از حوادث ترافیکی در استان گیلان را موتورسواران و عابرین پیاده به خود اختصاص می دهند، این در حالیست که سرعت در مرگ این افراد اثر مستقیم و غیرقابل انکار خواهد داشت.
وی بیان داشت: تحقیقات نشان داده است که در برخورد خودرو با سرعت 30 کیلومتر در ساعت با عابر پیاده و یا موتور سوار احتمال زنده ماندن برای این دو قشر 90 درصد خواهد بود حال اگر همین حادثه با سرعت 50 کیلومتر در ساعت رخ دهد به احتمال خیلی زیاد حادثه دیده این تصادف کشته خواهد شد و به عبارتی احتمال زنده ماندن به کمتر از 30 درصد کاهش پیدا می کند.
فرمانده پلیس راه گیلان در خصوص نقش سرعت در حوادث رانندگی خاطرنشان کرد: براساس مطالعات انجام شده اگر کودکی به طور ناگهانی با فاصله تقریبا 13 متری وسیله نقلیه وارد خیابان شود، در سرعت 30 کیلومتر در ساعت، وسیله نقلیه می تواند قبل از برخورد با کودک متوقف شود اما خودروی با سرعت 50 کیلومتر در ساعت با فرض وقوع حادثه مشابه نیاز به 14 متر فاصله برای توقف دارد.
وی عنوان کرد: با افزایش مقدار کم سرعت درصد بروز حوادث در جاده به شکل تصاعدی افزایش خواهد یافت، بطوریکه افزایش 10 کیلومتر سرعت بیشتر از میانگین سرعت مجاز در جاده ها، خطر تصادفات منجر به جرح را به دو برابر افزایش خواهد داد و این تناسب با افزایش دو برابری سرعت به توان دو خواهد رسید یعنی احتمال وقوع تصادف چهار برابر خواهد شد.
سیری در ادامه به عوامل اصلی که موجب افزایش وقوع تصادف در سرعت بالا می شوند، اشاره کرد و گفت: در سرعت بالا احتمال از دست دادن کنترل وسیله نقلیه توسط راننده بیشتر خواهد شد، ضمن اینکه خطا در واکنش بموقع در برابر خطرات نیز افزایش پیدا کرده و همه این عوامل سبب می شود تا سایر کاربران سرعت خودرو اشتباه کنند و نتیجه کنار هم قرار گرفتن این عوامل بروز حوادث بزرگ و دلخراش می شود که روزانه در جاده ها شاهد آن هستیم.
فرمانده پلیس راه گیلان ادامه داد: بهترین و موثرترین راه کنترل و پیشگیری از حوادث جاده ای کنترل و مهار سرعت رانندگان است که در اولین گام خود راننده باید برای حفظ جان خود و دیگران سرعت مجاز و مطمئن را در راهها بکار گرفته و همواره رعایت کند.
نظر شما